Vrînceanu Adelina – locul trei la olimpiadea de limba italiană

În zilele de 26-27 aprilie, la Florența, a avut loc faza finală a Olimpiadei de limba italiană pentru elevii de liceu, rezidenți în Italia dar și din afara țării. Pentru categoria cea mai importantă, a celor de la liceele din Italia, au concurat 64 de elevi, selecționați din peste 13.000 de liceeni, de la unități de învățământ din întreaga Peninsulă.

olimpiada italiana

olimpiada italiana

Pe locul trei, cu un vot de 59 puncte s-a clasificat o româncă, Vrînceanu Adelina, elevă la Institutul Superior ”Guido Parodi” din localitatea Aqui Termi, provincia Alessandria. Ea a fost în urmă cu 0,5 puncte față de locul 2 (Bullitta Alessandro – Nuoro – Liceo Scientifico E Linguistico ‘Enrico Fermi’ – 59,5 punti) și doar un punct și jumătate de locul 1, obținut de un elev din Padova (Tosatto Alessandro – Padova- Liceo Ginnasio Statale ‘TITO Livio’ – 60.5 punti).

Adelina a venit în Italia împreună cu părinții, la vârsta de trei ani.

Concursul, ajuns la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui Giorgio Napolitano și al Primăriei din Florența. La ceremonia de decernare a premiilor a fost prezent și primarul capitalei toscane, Matteo Renzi.

Andi Rădiu

 

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist