Tabăra de literatură “Ghelari’

Ion Scorobete vă invită la Ediţia a 4-a a taberei de literatură “Spontan” Ghelari-Lunca Cernii jud. Hunedoara se va desfăşura anul acesta, in perioada 17-19 iulie în pitorescul peisaj al munţilor Poiana Ruscă, în localităţile: Ghelari şi Lunca Cernii, cazarea si masa fiind asigurate la Pensiunea “Panorama”, în aceleaşi condiţii de confort de care s-a beneficiat in anul anterior.
“Panorama” este aşezată la o altitudine de peste 800 m, şi oferă o privelişte cuceritoare a munţilor Retezat si drumeţii spre zonele alpine din Poiana Ruscă.

Sunt disponibile 22 locuri de cazare, si masă pentru peste 50 persoane, însă pentru scriitorii din judeţul Hunedoara cu posibilitati de a participa fără cazare, nu există nicio limitare privind prezenţa la activitatea taberei.

Asadar, îi rugăm pe toti cei care doresc să-si încarce bateriile cu poezie şi oxygen, 3 zile pe crestele muntilor Poiana Rusca, la activitatea literară a taberei, să ne vestească printr-un comunicat cu opţiune sigură până în 28 iunie 2015, la adresa de e-mail: scorobete_i@yahoo.com, sau tel. 0723695383;

Programul taberei este următorul:

In ziua de 17 iulie, ora 10,00 intâlnirea scriitorilor la Hunedoara;
La ora 12, 30 sosirea la “Panorama” din Ghelari unde se face cazarea si pregătirea pentru masa de prânz;
La ora 14, 00 masa de prânz;
La ora 16, 00 dezbatere pe tema: Generaţie si creaţie literară, în prezent; Lecturi şi comentarii la obiect;
Cina, la ora 20, 00., apoi:
Fără program pe crestele munţilor.

In ziua de18 iulie, la ora 10, 00 micul dejun;

La ora 12 plecarea spre Lunca Cernii;
La ora 13, 00 vizită la Centrul Cultural al comunei Lunca Cernii cu prilejul primei editii a evenimentului: Zilele culturale Lunca Cerni;
Ora 15,00 Masa de prânz;
Ora 18, 00 intâlniri întâmplătoare cu fii satului;
Ora 21, 00 Recital poetic si muzică până la finele nopţii;

Ziua a treia, 19 iulie: ora 12, 00 masa de prânz, căci se sare micul dejun…, la alegere;

La ora 14,00 se pleacă spre oraşul Hateg, unde se va produce un eveniment surpriză pentru scriitori.
La ora 20,00 revenirea la Ghelari pentru focul de tabără, pregătit să se aprindă la ora 22,00.

2 Păreri

 1. Viorela
  Oct 27, 2015

  Marți, 27 octombrie 2015, în cea de a II-a seară a celei de a II-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil, iubitorii de muzică clasică îi pot întâlni pe Ștefan Tarara, câștigătorul Premiului I al Concursului Internațional George Enescu, ediția 2014, și pe Mauro Lo Conte, pianist de origine italiană, născut în Elveția, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internaționale contemporane.

  Lucrări de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart și César Frank, începând cu ora 19.30, acestea sunt propunerile organizatorilor pentru cea de a II-a seară a Festivalului: „Repertoriul pentru vioară și pian e unul dintre preferatele Clarei Haskil, dacă e să ne amintim, în mod special, de colaborarea ei cu Arthur Grumiaux. Iar propunerile muzicienilor Ștefan Tarara și Mauro Le Conte pentru cea de a II-a seară a Festivalului se potrivesc perfect cu cee ace Clara însăși ar fi ales: Beethoven, Mozart și Frank!” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului Internațional Clara Haskil)” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului)

  Ștefan Tarara (Germania / România) – Vioară

  Ștefan Tarara este câștigătorul Premiului I al Concursului Internațional George Enescu, ediția 2014.

  Ștefan Tarara (n. 1986) și și-a făcut debutul pe scenă la vârsta de patru ani. De-a lungul timpului, a câștigat de 27 de ori premiul I la concursuri naționale și internaționale și, datorită succeselor obținute la concursuri internaționale de muzică, a fost numit Muzicianul Anului, în 2008 și în 2010, de către revista muzicală germană Neue Musikzeitung.

  Tarara și-a extins potențialul său artistic prin întâlniri cu un mare număr de muzicieni de renume internațional, dintre care îi amintim pe: Zubin Mehta, David Zinman, Krzystof Penderecki, Yair Kless, Yfrah Neaman și Reinhard Göbel. A cântat în cele mai faimoase săli de concerte din lume, prezența lui pe aceste scene fiind primită cu entuziasm atât de public, cât și de critici.

  Tarara cultivă un interes deosebit pentru muzica contemporană.

  Cântă la o vioară Nicolo Gagliano din Napoli, mulțumită sprijinului Fundației Germane de Muzică (Deutsche Stiftung Musikleben).

  http://www.stefan-tarara.com/

  Mauro Lo Conte (Elveția/Italia) – Pian

  Pianist de origine italiană, născut în Elveția, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internaționale contemporane

  Mauro Lo Conte (n. 1984) și-a început studiile muzicale la vârsta de nouă ani, inițial studiind acordeonul, sub îndrumarea profesorului Freddy Balta, apoi continuând cu pianul.
  În 2003, Mauro Lo Conte a devenit elevul pianistului Christian Favre la Conservatorul din Lausanne. În 2008 își continuă studiile cu pianistul și Profesorul Evgeni Koroliov la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg. El însuși a devenit profesor în aceeași instituție, doi ani mai târziu.

  A susținut concerte în Elveția, dar și în multe alte țări din Europa și din Asia, a înregistrat pentru Radio Suisse Romande, televiziunea Suisse Romande, France Musique, NDR Radio și televiziunea din Hamburg. În 2013, a înregistrat cel de-al treilea CD în Studiourile Teldex din Berlin pentru sponsorul lui IMMACulture.

  Laureat a numeroase premii internaționale de prestigiu. Mauro Lo Conte a fost invitat să cânte la numeroase festivaluri de muzică din Elveția, inclusiv Saint-Prex Classics, Festivalul de Saint Ursanne, The Puplinge Classique și Festivalul de Anul Nou de la Gstaad. Critica de specialitate a remarcat stilul său imaginativ, simțul polifonic și maturitatea muzicală.

  mauroloconte.com/en/home

  Ediţia a doua a Festivalului Internațional de Muzică Clasică „Clara Haskil” va avea loc în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, fiind primul proiect de talie internațională din România care onorează memoria legendarei pianiste de origine română.

  Una dintre suprizele celei de a II-a ediții ale Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil o reprezintă deschiderea proiectului înspre zona lecturilor publice. Maia Morgenstern va citi pagini din corespondenţa dintre doi mari muzicieni: Clara Haskil şi Dinu Lipatti. Un concert-lectură care își propune să ilustreze una dintre cele mai frumoase şi îndelungate prietenii care s-au legat vreodată între doi artiști de talie internațională, în ciuda diferenţei de vârstă.

  În ceea ce priveşte muzicienii invitaţi, ei sînt, ca şi la ediţia întâi, nume dintre cele mai sonore în lumea muzicii clasice: pe lîngă Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare şi Cvartetul Arcadia, vor mai urca scena Filarmonicii din Sibiu: Cristian Budu, Ştefan Tarara, Maoro Lo Conte, Volodymyr Lavrynenko, Alexander Schimpf şi Alina Azario.

  Festivalul a luat naştere la inițiativa pianistei Alina Azario.

  Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua http://www.bilet.ro și la Casa de bilete a Sălii Thalia, începând din data de 1 octombrie 2015, zilnic între orele 12.00 și 16.00. Informații la tel.: 0735.566.486.

  FICH este un proiect cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

  • Geralyn
   Feb 10, 2017

   Sehän nyt riippuu ihan siitä, koetko että muilla vihreillä on varteenotettavia mielipiteitä JA jos äänestät jotain pikkuisempaa nimeä, kannattaa sinun varautua siihen, että hänen äänensä meneekin prsg¤Ãeänestyosysteemin vuoksi toiselle vihreälle.Minua kyllä häiritsee kovin monen vihreän (ja toki muidenkin) perustelemattomat väittämät. Kun vaalikoneissa itseään markkinoidaan, niin miksei samalla panosteta vastausten laatuun!

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist