Revista Nomen Artis – numărul 49

Am avut revelaţia că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu niciun adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esenţă, sediul lui nu e nici în ştiinţă, nici în filozofie, nici în artă.” (Petre Ţuţea)

 

Citatele lunii Septembrie

 

„Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut.”

Confucius

 

„Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legătură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.”

Osho

 

„Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.”

Osho

 

„Răutatea nu mă face să plâng, bunătatea în schimb îmi provoacă emoție.“

Mihai Păun

 

Revistă de Cultură Universală Nomen Artis – Anul IV, nr. 49, 2015

Deschide Revista

Pentru a vizualiza revista trebuie să accesaţi link-ul “Deschide Revista”, iar pentru a se deschide revista aveţi nevoie de Adobe Flash Player instalat. Pentru cei care nu au instalat Adobe Flash Player îl găsiți aici de unde îl puteți descărca şi instala!!!

© 2010 Nomen Artis, toate drepturile rezervate

 

5 Păreri

 1. Literatură din 14 ţări, la „Noaptea Literaturii Europene la București”

  Category: Eveniment

  Pentru data de 9 octombrie 2015, între orele 19.00 și 24.00, rețeaua de institute culturale EUNIC din București pregătește cea de-a patra ediție a Nopții Literaturii Europene în două spații spectaculoase: Institutul Astronomic al Academiei Române și Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”. Fragmente de literatură contemporană de ficțiune, teatru, cronică, studii vor putea fi ascultate în lectura actorilor, scriitorilor, muzicienilor, profesorilor și jurnaliștilor invitați.

  ”Noaptea Literaturii Europene” este o sărbătoare a lecturii, a poveștilor care călătoresc și cu ajutorul cărora călătorim

  Un adevărat Ceremonial nocturn, după cum este și titlul propus de Valonia-Bruxelles, maestru de ceremonii Gilda Comârzan, va fi la Institutul Astronomic, unde, dacă este senin, vom fi împreună cu Laboratorul de teatru din București sub Clar de stele german, auzind de la Florin Busuioc și despre ce e În capul italienilor, cum se poate rescrie povestea lui Pinocchio în franceză, din ce e făcută Casă de zi, casă de noapte poloneză – Voicu(l) Rădescu trebuie să știe, numărând Cele șapte biserici din Cehia pe ritmul duo-ului experimental ORTOLAN și auzind un concis Da grecesc de la Cerasela Iosifescu.

  Dinspre Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” se aude O îndepărtată alarmă aeriană maghiară, ne spune A.G. Weinberger și un întreg grup de actori intrigați de Băiatul care a furat calul lui Attila din Spania, nu foarte departe de Smaranda Caragea, care știe tot felul de picanterii despre Amantele din Austria, astfel sigur veți ajunge la Povestiri cu final schimbat și românești, ne asigură Andreea Vasile și Emilian Oprea; tot la Muzeu se discută englezește și despre Teoria universală – originea și soarta universului cu Alexandru Mironov și Cristian Român aproape de Casa tăcerii din Turcia, de unde se aude totuși Elias Ferkin, în timp ce Marius Chivu vă explică traseul pentru Cinci plimbări prin cartier portugheze.

  Publicul este invitat să facă în seara de 9 octombrie o plimbare prin Parcul Carol între Institutul Astronomic și Muzeul Național Tehnic „prof. Ing. Dimitrie Leonida” ca să descopere poveștile, cititorii și două locuri pline de personalitate.

  Programul complet și detalii despre eveniment vor fi disponibile pe pagina http://www.facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene și pe site-urile organizatorilor.

  Noaptea Literaturii Europene este un eveniment EUNIC Bucuresti, co-organizat în anul 2015 de Institutul Cultural Român, Centrul Ceh, Institutul Polonez din București, Institutul Goethe, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Francez, British Council, Institutul Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Delegatia Valonia-Bruxelles, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Fundația Culturală Greacă, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre “ și Ambasada Portugaliei/Institutul Camões.

  Parteneri media: Igloo, Observatorul Cultural, Metropotam, Editura All, România Pozitivă, LiterNet, Modernism.ro.

 2. AgafiaDragan
  Oct 2, 2015

  Este o onoare pentru mine sa ma aflu in paginile unei astfel de reviste de prestigiu.
  Sincere felicitari intregului colectiv redactional.
  Cu stima si pretuire,

 3. Mihai
  Sep 14, 2015

  O revista reusita. Felicitari!

  • Viorela Codreanu Tiron
   Sep 25, 2015

   Multumim, dle Mihai, dar era bine sa ne aratati si fata… Pe IT-istul nostru il cheama tot Mihai. Sa nu fie confuzie!
   O zi buna!

  • Betsey
   Feb 10, 2017

   c'est plus pour leur effets que j'ai reprissans quoi je ne me lasse pas du tout sur les fruits, c'est plutôt l'inverse je me lasse très vite sur les jus, l'envie de croquer à pleine dents revient sur le de;#isj&s39saume la simplicité et je ne suis pas du tout adepte de la crusine bien longue à préparer

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist