Revista Nomen Artis – numărul 28

Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legătură decât cu tine, cu evoluţia ta personală. (Osho)
 

 

Citatele lunii Decembrie

 

„Iubirea nu ne-a fost dată pentru a ne face fericiţi. Cred că o avem pentru a ne arăta cât de puternici suntem în purtarea bunelor şi relelor şi în suferinţă.”

Hermann Hesse

 

„Sufletul nostru-i asemeni apei: din cer se iscă, la cer se suie şi iar coboară către pământuri, veşnic altfel… De sus ţâşneşte din stânci abrupte şuvoi curat, apoi se sparge în nori de spumă, senvăluieşte-n vuiet blând jos spre adâncuri… De-apar în drumu-i stânci împotrivă, spumegă amarnic treaptă cu treaptă spre abis… Pe paturi molcom şerpuie-n văile verzi şi-n lacul cel neted chipul îşi scaldă stelele toate… Suflet al nostru, cum semeni tu apei, soartă a noastră, cum semeni cu vântul…”

Goethe

 

Revistă de Cultură Universală Nomen Artis – Anul III, nr. 28, 2013

Deschide Revista

Pentru a vizualiza revista trebuie să accesaţi link-ul “Deschide Revista”, iar pentru a se deschide revista aveţi nevoie de Adobe Flash Player instalat. Pentru cei care nu au instalat Adobe Flash Player îl gasiti aici de unde îl puteţi descarca şi instala!!!

© 2010-2013 Nomen Artis, toate drepturile rezervate

 

5 Păreri

 1. Trandafir Simpetru
  Ian 2, 2014

  O revistă de cultură foarte bună.

 2. Eugen Serea
  Dec 16, 2013

  Mă număr şi eu printre tinerii foarte slabi care au înflorit în această revistă. Vă mulţumesc că mi-aţi oferit ocazia nesperată de a mi se critica poemele foarte slabe de către un om de litere de mare forţă artistică, dublată de un caracter puternic, imaculat şi integru. Aştept cu sufletul la gură să fiu pus la punct şi pe alte site-uri.

  Iar acum, lăsând gluma deoparte, mulţumesc doamnei Viorela Tiron Codreanu pentru publicarea mea în această revistă.
  Cu deosebită preţuire,
  Eugen Serea.

 3. Hatos Vasile
  Dec 10, 2013

  Am citit revista! Mi se pare destul de bună! Normal că mai sunt poeme slabe printre începători! Dar trebuie ajutaţi să creeze prin promovarea lor în reviste culturale! Nu de mult timp stăteam de vorbă cu Lia Bronzi, preşedinta de la Camerata dei Poeti din Firenţe. Mi-a spus cine a înfinţat această Camerată! A înfinţat-o Givanni Papini! Aici veneau oameni care nu ştiau să scrie şi să citească, recitând poezii, fiind aplaudaţi la scenă deschisă! Acesta este Firenţe, o Cetate a Poeziei, a valorilor spirituale! Oricine este ajutat să creeze, indiferent unde s-a născut !
  Felicitări redacţiei! Ţineţi-o tot aşa! Ajutaţi pe cei ce sunt la începutul drumului în creaţie! De aici vor apărea valorile, de care România are atâta nevoie!
  Cu stimă şi respect!

 4. Ion
  Dec 9, 2013

  Foarte slabe poeme, va sugerez sa faceți totuși și o critica înainte de a accepta totul. Nici la partea de proza nu e prea roz, aveți niște tineri foarte slabi care pe alte situri sunt puși la punct dar aici infloresc din păcate. Va sugerez un simt critic mai bun și sa oferiți calitate nu cantitate – “Scrieți, tineri, orice, numai scrieți!” cred ca a trecut vreme!

  • Viorela Codreanu Tiron
   Dec 30, 2013

   Am citit comentariile dvs. Unele pertinente, altele…

   Stimate dle Ion,
   Poate aveţi amabilitatea de a ieşi de sub această mască a anonimatului – dacă opiniile dvs. sunt atât de ferme – poate aveţi amabilitatea de a veni cu nume concrete (sau poate ne trimiteti din opera domniei voastre ceva?! – să vă criticăm sau să vă aplaudăm) Nu ne deranjează critica, din contra – ne ajută!
   În orice caz vă mulţumim pentru că ne cititi, totusi, cu atâta atenţie.

   Sărbatori fericite la toată lumea!

   Cu preţuire şi gânduri de bine,
   Viorela Codreanu Tiron

   PS. “Numai cine nu munceşte nu greşeşte!” Vi se pare cunoscut?

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist