Proiect Pagină de Autor

Odată cu deschiderea site-ului propriu zis al revistei colectivul de redacţie vă anunţă posibilitatea creării unei pagini de autor pe noul site: www.nomenartis.ro

Ca editor on-line mă simt obligat să vă aduc la cunoştinţă condiţiile sub care se va desfăşura acest proiect:

- Aceasta este o secţiune nouă a site-ului la care se lucrează, din dorinţa colectivului de redacţie, de a crea un loc aparte – în spaţiul virtual – un loc anume pentru fiecare autor care doreşte să fie prezentat la noi pe site; nu trebuie să reamintesc nimănui că nu sunt multe site-uri care s-au gândit să ofere acest „serviciu” autorilor din diversele sfere ale culturii; noi vrem să o facem pentru ca ei – autorii/artiştii – să ajungă să fie remarcaţi, într-o lume în care internetul tinde să acapareze din ce în ce mai mult atenţia oamenilor. Dacă este posibil prezentarea să fie făcută şi în limba engleză şi franceză (pentru cei care nu cunosc limbile vom face un serviciu de traduceri cu traducătorii noştri).

- Vă veţi întreba desigur în ce constă această pagină de „prezentare-autor” şi aşa este şi normal; colectivul de redacţie a conceput aceasta în felul următor:

o Vom crea o pagina statică pe site-ul nostru care va conţine una sau mai multe fotografii alese de autor, o scurtă biografie (constând, în general, în CV-ul scurt pe care îl cerem de regulă de la autori, cf. modelului de pe site) şi câteva materiale de prezentare, acestea pot fi: fragmente din lucrări mai extinse, articole, interviuri, poezii, poze cu picturi (pentru artistii plastici) ori poze cu sculpturi (pentru sculptori), ori pot fi filmuleţe de pe youtube cu cod embedded. În mare vom încerca să fim cât mai flexibili, în limita normalului.

- Ca şi editor on-line, nu voi fi de acord să introduc link-uri statice către alte pagini decât în condiţii excepţionale, pentru simplul motiv că în lumea internetului asta se numeste „leaking” şi ne afectează popularitatea site-ului şi rating-ul pe care îl primim de la motoarele de cautare (Google, Bing, şamd); am să vă rog să înţelegeţi că acest lucru îl fac nu din rea voinţă, ci pentru că ne afectează activitatea în mod direct – şi sper ca odată explicată această situaţie să nu mai fie semne de întrebare apropo de bunăvoinţa mea ca editor on-line.

- Un alt aspect care trebuie avut în vedere este preţul, care va fi stabilit împreună cu colectivul de redacţie şi care va fi făcut public imediat ce va fi stabilit, dar, vă pot spune de acum ca va fi un „abonament” anual şi vom avea în vedere ca preţul să nu fie prea mare, astfel încât să fie accesibil cât mai multor autori/artişti, atât din ţară, cât şi din străinătate.

- Urmatoarea discuţie este cea despre actualizarea conţinutului acestei „pagini-de-autor” şi când spun asta se înţelege că dacă un autor vrea să îşi actualizeze pagina personală o va putea face numai prin intermediul meu şi va trebui să îmi furnizeze materialul nou corectat , îngrijit şi cu diacritice şi să îmi indice în locul cărui material de pe pagină trebuie inserat. Avand in vedere că mă aştept ca numărul acestor pagini să fie destul de ridicat, acest update va fi posibil trimestrial.

Am să mă folosesc de ocazia aceasta şi am să vă spun ca aceste pagini de prezentare sunt premergatoare unui alt proiect care şi-a început desfăşurarea şi care constă în oferirea către autori a posibilităţii de a avea propriul site, evident ţinând cont că asta va implica şi costuri pentru domeniu personal al autorului, crearea site-ului, hosting-ul pentru site şi mentenanţa, dar până atunci mai este de lucrat şi am să vă ţin la current pe parcurs cu toate noutăţile.

- Eu vă mulţumesc în numele colectivului de redacţie, şi al meu personal, şi vă aştept cererile pe adresa de e-mail: mihai.paun@gmail.com

 


Provided by orange county short sale specialist