Revista Nomen Artis – numarul 9

Adevărata poezie nu este nicicând doar o modalitate mai elevată a limbii obişnuite. Dimpotrivă, vorbirea obişnuită este un poem ce a fost denaturat prin uitare, căci abia dacă se mai poate auzi chemarea din interiorul lui. Opusul poeziei ca vorbire pură nu este proza. Proza pură nu este nicicând „prozaică”. Ea este la fel de poetică şi de aceea la fel de rară precum poezia. (Martin Heidegger)


[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=120510174337-879a90e77307491c93325398b7a08d71 name=nomen_artis_9 username=paunmihai tag=2011 unit=px v=2]

 

Citatele lunii Mai

„Poezia este jurnalul unei fiinţe marine care trăieşte pe uscat şi care doreşte să se înalţe în aer. Poezia este o căutare a silabelor care pot distruge barierele a ceea ce nu ştim şi a ceea ce nu putem şti. Poezia reprezintă mărturia unei fantome despre natura curcubeielor şi cauza dispariţiei lor.”

 Carl Sandburg

 

„Viaţa lui GRIGORESCU o povestesc operele lui. O viaţă simplă, tăcută, ordonată, puternică, închinată toată artei lui. În afară de artă nimic nu exista pentru el. Acolo şi-a pus adânca lui iubire de natură, de podoabele şi de tainele ei, minunate pretutindeni, dar mai ales în ţară şi în făptura neamului lui; acolo unde există cu adevărat iubirea de bine, de adevăr şi de frumos…”

 Alecsandru VLAHUŢĂ

 

Revistă de Cultură Universală Nomen Artis – Anul I, nr. 9, 2012

Deschide Revista

 

Pentru a vizualiza revista trebuie să accesaţi link-ul “Deschide Revista”, iar pentru a se deschide revista aveţi nevoie de Adobe Flash Player instalat. Pentru cei care nu au instalat Adobe Flash Player îl gasiti aici de unde îl puteţi descarca şi instala!!!

© Nomen Artis, toate drepturile rezervate

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist