Lansare biografie Dumitru Prunariu

Luni, 21 mai 2012, la ora 11.00, la Biblioteca Metropolitană din București (Strada Tache Ionescu, nr.4, sector 1) va avea loc lansarea volumului biografic Dumitru-Dorin Prunariu – biografia unui cosmonaut de Annie Muscă, apărut la Editura „Adevărul”.

afis dumitru- dorin prunariu

afis dumitru- dorin prunariu

„Într-o Românie în care oamenii încetaseră să mai viseze, iar regimul își arăta semnele agoniei, Dumitru-Dorin Prunariu a întruchipat visul de aur al generației sale, sfidând gravitația și barierele ideologice. La 14 mai 1981 devenea primul român care ajungea în spațiul cosmic.

Recunoscut în lume ca unul dintre cei mai activi astronauți, invitat permanent la cele mai importante întâlniri ale oamenilor de știință legate de Cosmos, Dumitru Prunariu ocupă poziții importante pe plan internațional. Autoritatea celui care a reușit să-și transforme numele într-un brand al performanței absolute s-a impus în țară și peste hotare prin muncă și perseverență, prin sacrificii personale și devotament.

De la copilăria petrecută în Brașovul negustorilor de altădată și mirajul Sputnik-ului, la anii de pregătire în Orășelul Stelar, de la activitatea internațională de după 1989 și întâlnirile memorabile, până la misiunea de ambasador în Federația Rusă și președinte al astronauților din întreaga lume, cartea de față cuprinde viața și activitatea acestui personaj intrat deja în legendă.” (Annie Muscă)

 

Annie Muscă s-a născut la 16 noiembrie 1970 în Odobeștii Vrancei și a studiat limba franceză în Țara Cantoanelor. Revine din Fribourg-ul helvet cu nostalgia anilor ’70 și lansează un original proiect de biografii. În 2008 a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu, iar în 2010, biografia celui mai popular umorist român, Dan Mihăescu. Următorul proiect este o carte despre viața și cariera criticului de cinema, Irina Margareta Nistor. Viitoarele personaje ale autoarei sunt importante personalități din România, care și-au clădit de-a lungul vieții cariere profesionale impresionante ce transcend generații.

 

1 Comment

  1. Sem
    Noi 18, 2012

    N-am mai ras asa demult :)) Nu stiu de unde ai scos Iulia Albu Facts dar ai niemrit-o cu comparatiile Sarmana femeie Oricum, nu numai look-ul, ci si outfit-ul lasa de dorit Unii inteleg cuvantul sexy intr-un mod tragic spre dezastros.

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist