Concurs “Peregrinări”

Organizat de către Centrul de excelență în promovarea creativității românești “Itaca” – Dublin, parte a proiectului Cititor de proză – Republica artelor.

ediția a III-a, proză scurtă

 

Membrii juriului:

Angela Mamier-Nache (Franța)

Nicolae Iliescu (România)

Emanuel Pope (Anglia)

Daniel Cristea-Enache (România)

Emanuel Stoica (Suedia)

Petre Anghel (România)

Viorel Ploeșteanu (Irlanda)

Regulament:

Textele se trimit în perioada 6 oct. – 15 nov. 2013, orele 24.00 ale Irlandei, la adresa de e-mail centruldepromovaredublin@gmail.com O singură proză, exclusiv în limba română, de maximum 5 pagini în document word, A4, caracter de 12, Times New Roman, la 1 rând, obligatoriu cu diacritice. Dacă aceste cerințe nu sunt respectate, textele în cauză nu vor intra în concurs. Textele participante la concurs nu trebuie să mai fi fost publicate anterior (pe suport de hârtie sau on-line). Nu este permisă mediatizarea textelor pe parcursul desfășurării concursului, chiar dacă nu va exista și un vot al publicului. Concurenții vor trimite în e-mail numele și adresa de domiciliu, pentru trimiterea premiilor, după concurs (numai câștigătorilor, evident). La concursul Peregrinări pot participa toți scriitorii de limbă română, indiferent unde sunt stabiliți. Textele vor fi postate de către organizator pe site-ul Centrului de excelență în promovarea creativității românești “Itaca” – Dublin http://hopernicus.falezedepiatra.net/CentruldePromovareaCulturiiDUBLIN/ cu numere de ordine, păstrându-se astfel anonimatul până la desemnarea câștigătorilor. Jurizarea se face în două etape. În prima fază, membrii juriului vor nota, în ordinea preferințelor, 10 texte, cu note de la 1 la 10, fără a repeta vreo notă, după care se face un clasament în care intră primele 10 texte cu cel mai mare punctaj cumulat. În faza a doua, din aceste 10 texte, membrii juriului vor nota numai 3 texte, acordându-le următorul punctaj: 5 puncte pentru locul I, 3 puncte pentru locul II și 1 punct pentru locul III. Jurizarea se face între 17 și 30 noiembrie 2013, iar anunțarea câștigătorilor se va face pe 1 decembrie 2013.

Premii:

  • Diplome tipărite Publicarea câștigătorilor în nr. 4 al revistei Itaca (oct., nov., dec. 2013)
  • Câte un exemplar din ediția tipărită (Itaca nr. 4) Câte un volum din colecția print Cititor de proză
  • Cărți cu autograf din partea membrilor juriului
  • Promovare pe site-urile partenere:

Cititor de proză – Republica artelor http://cititordeproza.ning.com/

Însemne culturale http://insemneculturale.ning.com/

Casa gândului – Cleopatra http://casa-gandului.ning.com/

Dorim succes tuturor participanților!

 

Organizator: Dorina Șișu

 

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist