Cehia – Invitatul de Onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest 2015

Ambasada Republicii Cehe, Centrul Ceh din București și Asociația Editorilor din România organizează duminică, 23 noiembrie 2014, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus conferința de presă de prezentare a invitatului de onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest 2015. Evenimentul va avea loc în Sala Cupola din Pavilionul Central Romexpo, începând cu ora 15.00. Despre participarea Cehiei ca țară invitată la Bookfest 2015 vor vorbi Excelența Sa Jiří Šitler (Ambasadorul Republicii Cehe în România), Grigore Arsene (președintele Asociației Editorilor din România), Rene Kubášek (directorul Centrului Ceh din București), scriitorul Vlad Zografi și Mihai Mitrică (directorul executiv al Asociației Editorilor din România).

unnamed”Mă bucur că a zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea Cehia ca invitat de onoare pentru că activitatea depusă în ultimii ani de reprezentanții diplomatici și culturali ai Cehiei în România – inclusiv prin proiectul ”Cartea Cehă”- a făcut ca românii să cunoască din ce în ce mai bine valorile și personalitățile culturii cehe. Sper ca Bookfest 2015 să arate încă o dată cât de important este schimbul de valori între țări aflate într-o proximitate geografică și culturală și cred că pentru public va fi o foarte bună ocazie de a se familiariza în primul rând cu literatura cehă contemporană – laureată cu premiul Nobel în 1984, prin Jaroslav Seifert”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

„Este o onoare și o provocare să fim țara invitată la ediția viitoare a târgului de carte Bookfest. Ambasada Cehiei și Centrul Ceh din România s-au focusat pe colaborări cu mai multe edituri. În afară de colecția „Cartea cehă” există și proiectul „Relații ceho-române în banda desenată” și alte volume traduse și publicate de către editurile românești. Mă bucur că la Bookfest vom avea ocazia de a prezenta scriitori cehi contemporani și evenimente legate de literatura și cultura cehă”, spune Ambasadorul Šitler.

Cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 20-24 mai 2015 în pavilioanele C1, C2, C4 și C5 de la Romexpo.

Bookfest 2015 este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, în parteneriat cu Centrul Ceh și Ambasada Cehiei la București. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul acesta (București, 28 mai – 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 de vizitatori, și invitatul de onoare al acestei ediții a fost Polonia.

Lăsați o părere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Provided by orange county short sale specialist